Ελάχιστα τραυματική αποκατάσταση βουβωνοκήλης

Mini Lap πλαστική Βουβωνοκήλης

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η mini Lap βουβωνοκήλης γίνεται με τοπική αναισθησία από μια τομή μόλις 2,5 εκατοστών. Για την αποκατάσταση χρησιμοποι-ούμε ειδικό πλέγμα και τεχνική tension-free.

Στην ελαχιστοποίηση του πόνου βοηθά σημαντικά το μικρό μέγεθος της τομής. Επειδή δεν χορηγείται γενική ή ραχιαία αναισθησία αλλά η επέμβαση πραγματοποιείται μόνο με τοπική, δεν τοποθετούμει καθετήρα ούρων και δεν έχουμε επιπλοκές όπως τη μετεγχειρητική επίσχεση ούρων που παρουσιάζεται μετά από επισκληρίδιο ή ραχιαία αναισθησία. Τρεις ώρες μετά την επεμβαση ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου με οδηγίες για να συνεχίσει με ασφάλεια τη νοσηλεία στο σπίτι. Η μετεγχειρητική αγωγή περιλαμβάνει αναλγητικά και αντιβίωση από του στόματος για διάστημα 4 ημερών. Ο ασθενής μπορεί να κινητοποιηθεί απο την επομένη ημέρα, συνιστάται όμως η παραμονή στο σπίτι για τις τρεις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες.

Εικ. 1. Απολίνωση κηλικού σάκκου
Εικ. 2. Το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

Ο ΙΑΤΡΟΣ

Σκρέκας Γεώργιος MD

Λαπαροενδοσκόπος – Χειρουργός, EAES, ISS, IFSO

Διευθυντής χειρουργικής μονάδας παχυσαρκίας Βιοκλινικής

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ENDO-SURGERY

ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Προετοιμασία του ασθενούς για χειρουργείο μιας ημέρας

Ο ασθενής προετοιμάζεται στο σπίτι την προηγούμενη σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Στις 8 μμ λαμβάνεται το τελευταίο γεύμα της ημέρας και ακολουθεί λουτρό, κοπή ονύχων και βούρτσισμα δοντιών. Σε περίπτωση που ο ασθενής ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή, παίρνει τα φάρμακά του κανονικά, εκτός εάν ο ιατρός ορίσει διαφορετικά.

Το πρωί της ημέρας του χειρουργείου στις 7.30 πμ, ο ασθενής οφείλει να βρίσκεται στην κλινική ή στο νοσοκομείο για εισαγωγή, νηστικός και έτοιμος για τις τυπικές προεγχειρητικές εξετάσεις.

Το είδος των εξετάσεων εξαρτάται απο τη σχεδιαζόμενη επέμβαση, το είδος της αναισθησίας που πρόκειται να χορηγηθεί (τοπική, περιοχική ή γενική) την ηλικία του ασθενούς και τα τυχόν συνυπάρχοντα νοσήματα. Σε μερικές περιπτώσεις και κυρίως όταν συνυπάρχουν σοβαρές παθήσεις, ο προεγχειρητικός έλεγχος πρέπει να γίνεται αρκετές ημέρες πριν την επέμβαση έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος για κατάλληλη προετοιμασία.

Μετεγχειρητικές οδηγίες

Μην οδηγείτε για 12 ώρες μετά την επέμβαση.
Μείνετε σπίτι την ημέρα της επέμβασης.
Περιορίστε τις δραστηριότητές σας για τρεις μέρες.
Μπορείτε να φάτε κανονικά.
Πάρτε τα φάρμακά σας τακτικά όπως έχουν οριστεί.