| ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιστοσελίδα αυτή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι επιστημονικά έγκυρες και βασίζονται στη δική μας εμπειρία και τη διεθνή βιβλιογραφία.  Όταν κριθεί αναγκαίο  το περιεχόμενο των σελίδων μας μπορεί να αλλάξει χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. 

Λαπαροσκοπικός γαστρικός δακτύλιος. Η μοντέρνα εκδοχή του γαστρικού περιορισμού, χωρίς γαστρικές συρραφές. Νοσηλεία 24 ωρών. Έχει τη δυνατότητα ρύθμισης και θεωρητικά προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς. Για να υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, απαιτεί συνεργασία και τακτική παρακολούθηση. Το κυριότερο μειονέκτημά της είναι οι συχνοί εμετοί.

 

 

 

Λαπαροσκοπική sleeve γαστρεκτομή (Γαστρικό μανίκι). Είναι η νεώτερηλαπαροσκοπική επέμβαση γαστρικού περιορισμού. Νοσηλεία 4 ημερών. Πετυχαίνει απώλεια βάρους μέχρι και 70% του πλεονάζοντος βάρους σε διάστημα ενός έτους. Δεν προκαλεί εμετούς και η απόδοσή της είναι καλύτερη σε ΔΣΒ<55. Μπορεί να συνδυαστεί με χολοπαγκρεατική εκτροπή στην ίδια επέμβαση ή σε δεύτερο χρόνο.

Η λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση είναι μια νέα τεχνική περιορισμού της χωρητικότητας του στομάχου για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η επέμβαση μοιάζει απο άποψη φυσιολογίας αλλά και εξωτερικά με τη sleeve (γαστρικό μανίκι). Το στομάχι παίρνει μορφή σωλήνα χωρίς όμως να αφαιρεθεί κάποιο μέρος του, μόνο με πτύχωση του μείζονος τόξου με λίγες εξωτερικές (ορομυικές) ραφές. Με την τεχνική αυτή η χωρητικότητα και η διατασιμότητα του στομάχου περιορίζονται δραματικά και ο κορεσμός επέρχεται με μικρές ποσότητες τροφής.Δεν εμφυτεύονται ξένα υλικά. Η νοσηλεία είναι ελάχιστη και η διατροφή ελεύθερη χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συνεργασίας. Η λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση αποτελεί ίσως την ιδανικότερη λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

Λαπαροσκοπική ενισχυμένη κάθετη γαστροπλαστική κατά McLean. Μόνιμος γαστρικός περιορισμός χωρίς ρυθμίσεις. Η λαπαροσκοπική έκδοση της παλαιότερης διαμερισματοποίησης κατά Mason. Νοσηλεία 4 ημερών. Πιό αποτελεσματική από το δακτύλιο, αλλά δημιουργεί σοβαρούς περιορισμούς στη διατροφή και εμετούς.  

Real™ Video εδώ

Λαπαροσκοπικό γαστρικό by-pass. Το λαπαρο-σκοπικό γαστρικό by-pass είναι του τύπου βραχείας έλικας και δεν προκαλεί δυσαπορρόφηση. Για το λόγο αυτό η απόδοση της επέμβασης μοιάζει με αυτή των περιοριστικών επεμβάσεων. Η γαστρονηστιδική αναστόμωση πρέπει να είναι μικρότερη από 2,5 cm. Εάν δεν ληφθούν υπ' όψη τα παραπάνω, η επέμβαση θα αποτύχει. Νοσηλεία 4 ημερών.

Real™ Video εδώ

Design-Copyright (2006) skrekas.net  | Hosted by the WEBPOWER | Last update: June 2008